آقای بانک آینده، به کدام سو در حرکتید؟ | آیا سرنوشت انحلال در انتظار این بانک است؟
نبض بورس
2
1404-02-13 09:24:52

آقای بانک آینده، به کدام سو در حرکتید؟ | آیا سرنوشت انحلال در انتظار این بانک است؟

به نقل از شایعاتی درباره برنامه بانک مرکزی برای توقف فعالیت و ابطال مجوز بانک آینده منتشر شده است. در این گزارش به بررسی آخرین وضعیت بانک آینده می‌پردازد.

بانک آینده در ۹ ماهه منتهی به آذر با افزایش ۳۴ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته به عملکرد قابل توجهی دست یافته است. زیان هر سهم در این دوره با سرمایه ثبت‌شده ۱۶۰۰ میلیارد تومان به ۶۲۲۱ تومان رسید. همچنین خالص درآمد تسهیلات و سپرده‌گذاری با کاهش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسید. جمع درآمدهای عملیاتی این بانک نیز با کاهش ۳ درصدی منفی ۴۴ هزار میلیارد تومان ثبت گردید. با شناسایی هزینه‌های مالی و سایر هزینه‌ها به میزان ۴۸ همت زیان خالص از ۹۹ همت عبور کرد.

نسبت کفایت سرمایه نشان‌دهنده میزان مقاومت بانک در برابر ریسک‌های مالی است. طبق دستورالعمل‌ها این نسبت نباید کمتر از ۸ درصد باشد و در صورت کاهش به زیر ۳ هیئت‌مدیره موظف است ظرف ۹۰ روز نسبت سرمایه را افزایش دهد در غیر این صورت باید اقدام به انحلال موسسه اعتباری کند. در حال حاضر نسبت کفایت سرمایه بانک آینده از مرزهای هشدار عبور کرده است.

از نکات قابل توجه درباره بانک آینده می‌توان به اعطای تسهیلات کلان به شرکت‌های تحت مالکیت خود پرداخت نرخ‌های سود بالا برای جذب سپرده‌ها و استفاده از منابع مانند اضافه برداشت از بانک مرکزی اشاره کرد. مشکلات بانک آینده از اواسط دهه ۹۰ آغاز شده و همچنان ادامه دارد اما در تمامی دولت‌ها تصمیم قاطعانه‌ای برای مدیریت این وضعیت وجود نداشته است.

زمانی که از وضعیت مالی بانک آینده صحبت می‌شود به ارزش بالای ایران مال اشاره می‌شود که می‌تواند در صورت فروش مشکلات بانک را حل کند. هرچند که ارزش واقعی ایران مال در حال حاضر به مراتب کمتر از زیان انباشته بانک است.

نکته مهم این است که هزینه این زیان انباشته در نهایت بر دوش همان افرادی خواهد بود که در صورت تاخیر در اقساط با تهدید به مراجعه به ضامنین مواجه می‌شوند. این زیان انباشته و اضافه برداشت‌ها ریسک سیستمی را به وجود می‌آورد که می‌تواند منجر به تورم و فشار بر مردم شود به ویژه کسانی که برای دریافت سود بیشتر در بانک آینده سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

ریسک سیستمیک به خطر از هم پاشیدگی سیستم مالی اشاره دارد که می‌تواند از بحران در مؤسسات مالی ناشی شود و به کل نظام مالی سرایت کند. حال با توجه به شایعات درباره تصمیم بانک مرکزی برای توقف و لغو مجوز بانک آینده و پیگیری این موضوع توسط نمایندگان مجلس سوالاتی در این زمینه مطرح می‌شود: به نقل از نبض بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما